Pilot felhívások

→   2019. Sze. 10


A támogatási rendelet változásával új forráselosztási mechanizmusok kerülnek bevezetésre. A 2021-2027-es időszakra vonatkozóan lehetőség lesz feltételesen visszatérítendő támogatások kiírására. A jogszabályi háttér kidolgozása a jövőben várható.

A visszahulló források terhére „pilot” felhívások lesznek meghirdetve. Ezen pályázatok főbb jellemzői, hogy minimumkövetelményeket és -elvárásokat határoznak meg. Egyszerűsített eljárások várhatóak, amelyekben biztosítéknyújtási kötelezettséget nem írnak elő és akár 100%-os mértékű támogatási előleget is igénybe vehetnek a kedvezményezettek.

A közszféra-szervezetek esetén megengedett a többlettámogatás-igénylés, ha a mértéke nem haladja meg az eredeti támogatási összeg 15%-át és a 30 millió forintot.

A közbeszerzési eljárások ellenőrzése során az egybeszámítási kötelezettség teljesítéséről szóló nyilatkozathoz csatolni kell azon projektek listáját, amelyek alapján a pályázó a nyilatkozatot tette. Megszüntetésre került a párhuzamos ellenőrzés indításának a lehetősége, valamint a közbeszerzési dokumentumokat jóváhagyó tanúsítvány intézménye.

A hárommillió forintot meg nem haladó támogatási összegű pályázatok esetén nem vehető igénybe a halasztott önerő.

A 300 000 Ft-ot el nem érő árajánlatokat ezentúl nem szükséges benyújtani a pályázati felületen, azonban a helyszíni ellenőrzések során továbbra is kérik azokat.

 

160729-0002

Az AGRO-ASSISTANCE Kft. várja elsősorban a Csongrád-Bács-Békés megyei leendő fiatal gazdák  pályázati célú megkeresését.

Előzetes egyeztetés :

E-mail:agrarpalyazat@gmail.com

https://www.agrarpalyazat.eu

Telefon: +36 30/ 2-844-063

                                                                                          

         

Privóczki Zoltán István ügyv.

                                                                                                                          okl. agrármérnök –  mérnök-tanár

EU pályázati agrárszakértő

c. főiskolai docens

unnamed

Pin It on Pinterest

Megosztás